Exkluzívny rozhovor s Natáliou Kelly (Rakúsko)

Napriek pomerne nízkemu veku je Natália Kelly v Rakúsku veľmi úspešnou speváčkou. Vo februári tohto roku vyhrala súťaž "Österreich rockt den Song Contest" so svojou piesňou "Shine", čím získala právo reprezentovať Rakúsko na Eurovision Song Contest v Malmö. Sme veľmi radi, že si na nás Natália našla čas a bola ochotná odpovedať na naše otázky.



Gratulujeme k víťazstvu v rakúskom národnom výbere pre Eurovíziu. Čo pre teba znamená reprezentovať Rakúsko na Eurovízii a prečo si sa rozhodla súťažiť v národnom kole?
- Ďakujem :) Byť súčasťou najstaršej a najväčšej hudobnej súťaže na svete je veľkou cťou. Milujem hudbu, milujem byť na pódiu, som skladateľka, milujem spev a verím, že toto je úžasná príležitosť rásť a naučiť sa viac nie len ako hudobníčka, ale aj ako človek!
Môj producent Alexander Kahr sa ma opýtal, že by som mala záujem zúčastniť sa výberu na Eurovíziu. Rozmýšľala som o tom a rozhodla som sa ísť na stretnutie s tímom, ktorý mal na starosti výber, aby som sa dozvedela viac informácií. Po rozhovore s nimi som sa prihlásila. O tri týždne neskôr mi zavolali a oznámili mi, že ma vybrali do výberovej show. :)

Máš len 18 rokov, ale už mnoho rokov si v hudobnom priemysle. Môžeš nám povedať niečo o svojej hudobnej kariére?
- Keď som mala 8 rokov, rozhodla som sa, že sa chcem stať profesionálnou speváčkou a odvtedy som sa zúčastnila mnohých projektov a súťaží: Keď som mala 9 rokov, vyhrala som 2.miesto na detskej hudobnej súťaži, potom som bola v rakúskej pop skupine "Gimme5" and v nasledujúcich rokoch som vystupovala v rôznych show, ako napr.: Life Ball 2012 vo Vienna Stadthalle (Viedenská mestská radnica), The Voice (Hlas Rakúska) a teraz Eurovision Song Contest! :)

Aké sú tvoje očakávania v Malmo?
- Mojim cieľom je predviesť najlepšie vystúpenie môjho života plné energie a dostať sa tak ďaleko do finále, ako sa len dá a užiť si každú sekundu tejto úžasnej príležitosti a jednoducho "SHINE" (žiariť)!

Doslova otvoríš Eurovíziu, keďže vystúpiš ako prvá v prvom semifinále. Myslíš, že je to výhoda alebo nevýhoda?
- Mať možnosť úvodného vystúpenia na najväčšej hudobnej súťaži na svete je veľkou cťou. Po tom budem mať možnosť posadiť sa a užiť si zvyšok show. :)

Už sme videli aj oficiálne video pre tvoju pieseň "Shine". Môžeš nám povedať niečo viac o výrobe videa?
- Pre mňa to bolo presne ako tá pieseň: šťastné, povznesené a plné entuziazmu. Veľmi som si užila výrobu videa pretože som mala šancu zdieľať tie úžasné hodiny tvrdej práce a zábavy so svojimi priateľmi a rodinou. Som taktiež vďačná za skvelý tím!

Plánuješ nejaké promo aktivity pred Eurovíziou?
- Áno , plánujeme malé promo turné po niektorých európskych krajinách a už sme potvrdili Londýn (=London Eurovision) a Amsterdam (=Eurovision in Concert). Chcela by som navštíviť čo najviac krajín, aby som mohla zdieľať moju pieseň "Shine" so všetkými. Len neviem, či to bude možné! :)

Plánuješ nejaké prekvapenia alebo zmeny piesne pre Malmo?
- Pieseň samotná nebude zmenená, ale pracujeme na novom koncepte a urobíme všetko, čo je v našich silách, aby sme prezentovali úžasnú show plnú energie a optimizmu.

Počula si už niektoré súťažné piesne z iných krajín? Ktoré sa ti páčia najviac?
- Páčia sa mi piesne z Nórska, Slovinska, Írska, Dánska, Ukrajiny, Ruska ale to som spomenula len zopár, pretože tento rok je mnoho skvelých piesní a majú naozaj chytľavé melódie. :)

Ako možno vieš, Slovensko sa tento rok nezúčastní Eurovízie. Nepamätáš si náhodou nejaké slovenské piesne z ostatných rokov? A chcela by si vidieť Slovensko späť na Eurovízii?
- Áno, viem o tom a je mi to ľúto! Pamätám si minuloročné vystúpenie Maxa Jasona Maia s "Don’t close your eyes". Veľmi sa mi páčila tá pieseň. A áno, bola by to radosť vidieť Slovensko späť na Eurovízii!

Bola si už niekedy na Slovensku? Ak áno, páčilo sa ti to? Ak nie, chcela by si navštíviť Slovensko? :)
- Áno, bola som v Bratislave a je to naozaj prekrásne mesto. Mám pár priateľov zo Slovenska a stále ma pozývajú, aby som ich navštívila. Asi to čoskoro urobím :)

Posledná otázka, čo by si chcela povedať svojim fanúšikom?
- Pozdravy na Slovensko! Želám vám všetkým to najlepšie! Zabavte sa pri show, užite si skvelú hudbu, ktorá tam bude prezentovaná a keď budete pozerať show a veriť, že rakúska pieseň je dobrá, hlasujte pre mňa. Posielam objatia z Rakúska :D  
Ďakujem za rozhovor!

Natália, ďakujeme za tvoje odpovede a želáme veľa šťastia v Malmö :)



FOTO: ORF

1 komentár: