Eurovision Song Contest 2013 sa nezadržateľne blíži!

Hudobná show Eurovision Song Contest 2013 už o pár týždňov spozná svojho víťaza. Veľkolepá a obľúbená súťaž sa uskutoční v dňoch 14. - 18. mája 2013 v švédskom meste Malmö. Čakajú nás dva semifinálové a jeden finálový priamy prenos, pričom počas jednotlivých večerov sa predstaví 39 súťažných skladieb v podaní reprezentantov zúčastnených krajín.

Vďaka víťazstvu Loreen so skladbou Euphoria sa organizátorskou krajinou stalo Švédsko, ktoré dalo svetu práve vďaka Eurovízii legendárnu skupinu ABBA, ktorá v roku 1974 túto súťaž vyhrala s hitom Waterloo. Organizátori hovoria o šou, ktorá bude poctou Eurovízie a neopakovateľným hudobným zážitkom vďaka jedinečnej atmosfére.

Ako každý rok, aj tento prináša favoritov ročníka. Bookmakeri aj fanúšikovia tipujú na víťazstvo Dánsko so skladbou Only Teardrops od speváčky Emmelie de Forest. V čele pomyselného tipovacieho rebríčka je ďalej speváčka Margaret Berger z Nórska s piesňou I Feed You My Love. Horúcou favoritkou je aj Ukrajina, ktorú bude reprezentovať Zlata Ognevich s piesňou Gravity. Uvidíme však ako sa vyvinú priame prenosy a či sa nedočkáme veľkého prekvapenia.

Vypočujte si ukážky všetkých 39 súťažných skladieb Eurovision Song Contest 2013:

Prežite Eurovíziu s nami a čítajte najaktuálnejšie informácie na blogu Eurovision Club Slovakia.

Foto: eurovision.tv

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára