Štafetu po Mei Finegold preberá Nadav Guedj


Izraelská televízia IBN sa pre tento ročník rozhodol hľadať reprezentanta cestou súťaže HaKokhav HaBa (The Next Star). Finále súťaže, ktoré sa uskutočnilo 17. februára 2015 prinieslo meno víťaza. Stal na ním len 16 ročný Nadav Guedj. O niekoľko dní na to IBA potvrdila, že súťažná skladba ponesie názov „Golden Boy“. Premiéra videoklipu a skladby prebehla 12.marca a bude jednoznačne patriť k spestreniu semifinálového večera. 



Nadav sa narodil v 2. novembra 1998 v Paríži, avšak v súčasnosti žije v izraelskom meste Netanje. Spevu sa venuje odmalička, pričom prvýkrát verejne vystúpil, keď mal 10 rokov. Bolo to na bar micva jeho staršieho brata. Venuje sa taktiež tancu a hre na bicích. Je študentom strednej školy a donedávna si privyrábal ako čašník. Zmena nastala minulý rok, keď získal rolu v muzikáli Mary Lou. Celonárodnú slávu mu však priniesla až účasť na HaKokhav Haba. Čo sa týka hudby, miluje r’n’b, hip hop, soul a pop. Jeho najväčšími vzormi sú Usher, Ne-Yo, či Maroon 5. Aktuálne sa pripravuje na svoju reprezentáciu vo Viedni a po skončení súťaže sa chce venovať svojmu debutovému albumu.

Súťažná skladba pochádza z pera Donora Madaliho a predstavuje jednoduchý príbeh chlapca so zlomeným srdcom, ktorý sa sklamanie z lásky rozhodol riešiť zábavou, oslavou života a tejto veľkej  párty sa môže zúčastniť ktokoľvek, kto si chce užívať. Klip sa odohráva v centre mesta, ktoré nikdy nespí - Tel Avive. Bol natočený na streche miestnej haly, pod ktorou je zhromaždených vyše 60.000 ľudí. Pieseň taktiež obsahuje prvky r'n'b, popu a najmä orientálnej hudby. Táto skladba je potešením najmä pre tých, ktorí si v tohtoročnej spleti balád nedokázali nájsť svojho favorita a najmä tí, ktorí sa radi bavia.

Izrael vystúpi v 2. semifinále 21. mája.


Súťažnú skladbu „Golden Boy“ nájdete tu

zdroj - eurovision.tv , escportal.cz

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára