Elnur Hüseynov bude po druhýkrát obhajovať farby Azerbajdžanu

Azerbajdžan predstavil dnes meno svojho reprezentanta spoločne so súťažnou skladbou. Stal sa ním Elnur Hüseynov, ktorého si mnohí pamätajú z Belehradu 2008, kedy spoločne so Samirom Javadzadehom reprezentoval Azerbajdžan so skladbou „Day After Day“ a skončili na ôsmom mieste. Tohtoročný počin nesie názov „Hour Of The Wolf“


Tento 28-ročný spevák sa narodil v meste Ašchabad v Turkménsku 3. marca 1987. Obaja jeho rodičia pochádzajú z Azerbajdžanu. Otec bol vojak a matka sa špecializovala na hudobnú teóriu. Malý Elnur navštevoval hudobnú školu, kde sa učil hrať na klavíri. V roku 1999, keď mal 12 rokov, sa spolu s rodinou presťahoval do Baku. Vyštudoval medicínu ako zubár. V roku 2004 promoval na Asaf Zeynally Music College a spravil si niekoľko kaderníckych kurzov. Krátko pracoval v divadle opery a baletu a pripojil sa k zboru filharmónie. O 4 roky neskôr začal spolupracovať so  Samirom Javadzadehom a v tom istom roku zastupovali Azerbajdžan na ich debute na Eurovízii. Krátko po súťaži sa dvojica rozišla. V decembri roku 2009 odišiel Hüseynov na Ukrajinu, kde chcel pracovať na svojej hudobnej kariére. O ďalšiu reprezentáciu Azerbajdžanu sa pokúšal aj v roku 2011. Už v októbri 2010 poslal prihlášku, no semifinále sa napokon nezúčastnil. Jeden z ďalších veľkých úspechov jeho kariéry bola výhra v štvrtej sérii  Hlasu Turecka (O Ses Türkiye) so skupinou Ebru Gündeş.

Za súťažnou skladbou stoja Nicolas Rebsher, Nicklas Lif aLina Hansson. Premiéra videoklipu bude už zajtra ráno na oficiálnom kanáli Eurovision Song Contest.

Azerbajdžan vystúpi v 2. semifinále 21. mája.

"Hour Of The Wolf" si môžete vypočuť tu





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára