Švédsko bude reprezentovať Måns Zelmerlöw! Poznáme už víťaza Eurovízie?


Finále Melodifestivalen sa práve skončilo vo švédskej Solne pri Štokholme. Večer v obrovskej Friends aréne otvorila vlaňajšia víťazka Conchita Wurst s piesňou The Final Countdown. Víťazom sa stal spevák Måns Zelmerlöw s piesňou Heroes.


Måns zaujal už v semifinále so svojou súčasnou pesničkou s prvkami country a so zaujímavými animáciami. Hneď po svojom víťazstve v treťom semifinále sa Måns dostal na čelo švédskeho rebríčka iTunes, ktorý už tradične hodnoverne predpovedá víťaza Melodifestivalen. Švédske tipovacie spoločnosti takisto najviac dôverovali Månsovi s kurzom 1.15.



Hlasovanie už tradične prebiehalo v dvoch kolách. Medzinarodné poroty za víťaza pasovali práve Månsa. Måns presvedčil aj divákov a v telehlasovaní skončil takisto na prvom mieste. Dokopy dostal 288 hlasov, čo je o 20 bodov viac ako v Melodifestivalen dostala Loreen so svojou piesňou Euphoria. Hovorca estónskej poroty vyjadril presvedčenie, že Måns má výborný potenciál na celkové víťazstvo v Eurovízii.

Hlasovanie poznačilo zlyhanie hlasovacej aplikácie z dôvodu preťaženia. Asi nie je náhodou, že aplikácia zlyhala tesne po vytúpení Jona Henrika Fjällgrena, ktorý bol so svojou tradičnou laponskou pesničkou Jag är fri považovaný za jedného z favoritov večera.

Måns Zelmerlöw (28) sa zúčastnil finále súťaže Švédsko hľadá Superstar v roku 2005 a skončil na piatom mieste. V roku 2007 sa prvýkrát zúčastnil v Melodifestivalen. Jeho súťažná pieseň Cara Mia sa vo Švédsku stala veľkým hitom, dostala sa na čelo hitparády a bola dvojnásobne platinová. Švédskej národnej preselekcie sa zúčastnil aj v roku 2011, kedy skončil na štvrtom mieste. Všetky jeho 4 albumy boli vo Švédsku veľkým komerčným úspechom.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára