Autorom sanmarínskej piesne je tradične Ralph Siegel


San Maríno sa po troch rokoch reprezentácie Valentiny Monetty rozhodlo pre zmenu. Namiesto nej do Viedne pocestuje mladučké duo bývalých reprezentantov z Junior Eurovision Song Contest, a to Michele PerniolaAnita Simoncini. Nemení sa však meno autora piesne, ktorým je Ralph Siegel









Tento skladateľ je taktiež autorom všetkých troch Valentininých skladieb a ďalších sedemnástich počinov, ktoré napísal najmä pre Nemecko, ale aj pre Luxembursko, Čiernu Horu a Švajčiarsko. Z jeho pera pochádza napríklad aj Ein bißchen Frieden, s ktorou speváčka Nicole v roku 1982 vybojovala prvé víťazstvo pre Nemecko, ďalej Just Get Out Of My Life (Andrea Demirović, Čierna Hora, 2009), If We All Give A Little (Six4one, Švajčiarsko, 2006) alebo Dschinghis Khan (Dschinghis Khan Group, Nemecko, 1979). Tohtoročná reprezentačná pieseň má názov Chain Of The Light.

O reprezentantovi San Marína sa začalo diskutovať už v novembri minulého roka. Keďže krátko po Eurovízii v Kodani sa Valentina Monetta vyjadrila, že sa nadchádzajúceho ročníka už nezúčastní, musela televízia SMRTV hľadať niekoho iného. Všetko sa to začalo nápadom priniesť do tejto súťaže mladú krv. Dvoch mladých ľudí, ktorí by spolu na pódiu pôsobili roztomilo a hlavne ambiciózne. A tak vzniklo spojenie AnityMichela, ktorí sa zároveň stali najmladšími reprezentantmi tohto ročníka. Jediné, čo potrebovali, bola pieseň. SMRTV oslovila niekoľko skladateľov, vydavateľstiev a producentov, ktorí by boli ochotní vytvoriť niečo kvalitné a vhodné pre dvoch mladých ľudí. Šance sa napokon chopil už spomínaný Ralph Siegel a spolu s ním aj John O’Flynn.

„Je to viac než veľká česť  štvrtýkrát po sebe reprezentovať San Marino ako skladateľ, najmä s tak nádejnými mladými ľuďmi ako Anita a Michele, ktorí majú dokopy len 32 rokov,“ vyjadril sa samotný Siegel. Priznáva taktiež, že táto skladba pôvodne nebola napísaná pre Eurovíziu, no napokon sa rozhodol doladiť a prepracovať detaily, aby bola pre Anitu a Michela čo najvhodnejšia.

Michele Perniola je pre mnohých eurovíznych fanúšikov známa tvár. Pred dvoma rokmi obsadil so skladbou O-o-o Sole Intorno A Me 10. miesto na JESC s počtom bodov 42 a stal sa tak prvým reprezentantom, ktorý nepochádzal z miesta súťažiacej zeme. Michele sa narodil 6. októbra 1998 v talianskom meste Palagiano. Vo veku 9 rokov začal navštevovať hodiny klasického baletu a spevu. V roku 2012 mu slávu prinieslo víťazstvo v šiestej sérii súťaže Ti lascio una canzone. Jeho tvár si môžete pamätať aj z Kodane, kedy ohlasoval body za San Maríno. Má dve mladšie sestry, pričom Rafaellu si mnohí pamätajú zo skupiny The Peppermints, ktorá reprezentovala San Marino na minuloročnej juniorskej Eurovízii.

Členkou tejto skupiny bola aj Anita Simoncini. Táto mladá, krásna slečna oslávi v apríli svoje šestnáste narodeniny a tým splní vekový limit potrebný na reprezentáciu. Anita sa narodila 14.apríla 1999 v mestečku Montegiardino v San Maríne. So spevom začala v miestnom zbore, najskôr ako členka detskej skupiny, neskôr začala s bluesovým spevom. Momentálne navštevuje hudobnú školu, venuje sa baletu a modernému tancu. Zúčastnila sa niekoľkých národných súťaží, no do medzinárodného povedomia sa dostala až so skupinou The Peppermints a skladbou Breaking My Heart. Tá si na JESC vyslúžila 15. miesto.

San Marino vystúpi v 2. semifinále 21. mája

Súťažnú skladbu Chain Of The Light nájdete tu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára