Monster Like Me do Viedne pocestuje za Nórsko!



Nórsko v tomto ročníku svojho reprezentanta vyberalo prostredníctvom svojho tradičného národného kola, Norsk Melodi Grand Prix. V tomto ročníku však chýbali semifinálne kolá, o víťazovi sa rozhodlo v jeden večer. Po napínavom hlasovaní si trofej domov odniesli Kjetil Morland a Debrah Scarlett s piesňou Monster Like Me. Vo finále sa dokopy predstavilo 11 interpretov, 4 následne postúpili do superfinále.




Kjetil Morland sa narodil v roku 1980 a pieseň sám napísal. Väčšinu života prežil vo Veľkej Británii. Spoločne so svojou hudobnou skupinou, Absent Elk, vydal jeden album. Do povedomia širšieho publika sa však dostal až túto sobotu, víťazstvom v nórskom MGP.

Debrah Scarllet, ktorá od svojich piatich rokov žije vo Švajčiarsku, sa do povedomia dostala ako súťažiaca v nórskej verzii hudobného programu Hlas. Do finále súťaže sa však neprebojovala. Po skončení súťaže sa presťahovala do Nórska a začala sa venovať hudbe.

Duo vo finále dostalo 88.869 hlasov, o takmer 3000 hlasov viac ako druhý Erlend Bratland so svojím Thunderstruck. Zaujímavosťou tohtoročného finále MGP bol symfonický orchester, ktorý sprevádzal väčšinu súťažiacich.

Živé vystúpenie víťazov si pozrite tu:


A oficiálny videoklip:


Víťazi prespievali aj víťaznú pesničku Alexandra Rybaka z roku 2009.





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára