Vo Viedni zažiari aj Austrália! Prichádzajú so silným kalibrom.


Austrália zvolila svojho reprezentanta interne v stredu 4. marca. Na jubilejnom 60. ročníku tak zaspieva Guy Sebastian. Pieseň bude predstavená v priebehu marca. 

Guy Theodore Sebastian sa narodil 26. októbra 1981 v meste Klang v provincii Selenagor v Malajzii. Je druhý najstarší zo štyroch bratov. Jeho otec Ivan sa taktiež narodil v Malajzii, avšak je tamilského pôvodu a má portugalské korene, a matka Nellie je Angličanka s portugalskými koreňmi a vy vyrastala v Indii. Keď mal Guy sedem rokov, rodina emigrovala do Austrálie. Spočiatku žili v Melborune, v súčasnosti žijú v Adelaide. Guy odmala vynikal v hre na kalvír, husle, gitaru, či bicie a spieval v cirkevnom zbore.
 Tento spevák, producent a textár sa v roku 2003 stal prvým víťazom Australian Idol a účinkoval ako porotca v austrálskom X-Factore v rokoch 2010 až 2012. Vydal osem albumov (sedem z nich sa stali platinovými a multi-platinovými), ktoré sa v rebríčkoch dostávali medzi 10 najlepších, vrátane dvoch No.1. Sebastian je jediný austrálsky mužský spevák, ktorý kedy v Australian Chart dosiahol prvú priečku so šiestimi singlami. Jeho debutový singel "Angels Brought Me Here“ bol najpredávanejším singlom (vyše 3.7 milióna predaných kópii po celej Austrálii.), čím sa stal najúspešnejším účastníkom Australian Idol vôbec. Jeho meno je známe taktiež na Novom Zélande.

Album "Battle Scars“, na ktorom spolupracoval s americkým rapperom Lupem Fiascom, získal okrem šiestich platinových a troch zlatých ocenení aj umiestnenie  v Billboard Hot 100, kde sa 20 týždňov držal na 71.mieste, a druhé miesto v Nórskom rebríčku. Spolupracoval aj s veľkými americkými umelcami ako Robin Thicke, Steve Cropper, John Mayer, Jordin Sparks či Brian McKnight. Počas svojej kariéry získal 24 nominácii na ARIA  Awards, z ktorých vyhral štyri, vrátane Best Pop Release Best Live Act. Okrem toho sa môže pýiť aj ocenením Best Male Artist Best R&B Album na Urban Music Awards International Songwiriting Competition za album "Battle Scars“.
Zúčastnil sa na rôznych významných akciách a okrem toho vystupoval aj pre pápeža Benedikta XVI., Oprah Whinfrey britskú kráľovnú Alžbetu II. V súčasnosti sa naplno okrem hudby venuje aj charite a je veľvyslancom pre World Vision Australia Australian Red Cross.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára