Aktualizované: Andra Chansen v Melodifestivalen: poznáme posledných 4 finalistov


Najobľúbenejšie národné kolo Eurovízie, Melodifestivalen vo Švédsku, sa pomaly blíži k svojmu koncu. Ak však niečo diváckou obľúbenosťou zatieni veľké finále vo Friends aréne, Solna, tak sú to práve napínavé duely Andra Chansen. Pred pár minútami sa skončilo posledné kolo pred veľkým finále vo švédskom mestečku Helsingsborg.





Veľkou zmenou v tomto ročníku je, že namiesto dvoch posledných finalistov sa do finále kvalifikovali až štyria súťažiaci. Boli sme teda svedkami len štyroch duelov. To im však rozhodne neubralo na napínavosti! V tomto ročníku Melodifestivalen sa okrem tele-hlasovania dá hlasovať aj cez mobilnú aplikáciu. Klikaním na srdiečko ho diváci postupne zväčšujú, až kým sa spevákovi nepridá hlas. Týmto sa rapídne zvýšil počet hlasujúcich v každom kole. Hlasovanie sme si v tomto kole vyskúšali aj my.

V prvom sa predstavil vlaňajší finalista, vzhľadom dead-metalista, ale srdcom milovník plyšových macíkov a popových piesní, Linus Svenning s piesňou Forever Starts Today. Jeho protivníkom bol Andreas Weise so svojou energickou piesňou Bring Out The Fire a vystúpením, ktoré by právom sklamalo nejednu feministku. Do finále sa z tohto duela prepracoval Linus.



V druhom dueli sme privítali Kristin Amparo, ktorá sa v treťom semifinále prekvapivo neprebojovala priamo do finále. V piesni I See You ukazuje kvality speváckej divy. Proti nej sa postaví Hasse Andersson, ktorý uspel s piesňou Guld och gröna skogar, Zlaté a zelené lesy.



Tretí duel bol súbojom lacného konzumeristického popu. Dolly Style stavili na mladých tínedžerov, ktorí sú zaľúbení do japonských animovaných rozprávok. O podobný efekt sa vlani a prevlani snažil aj Yohio. Pieseň Hello Hi je ukážkou úplneho úpadku diváckej schopnosti hlasovať za kvalitnú hudbu. Podobne je na tom Dinah Nah s Make Me La La, ktorá vycítila, že švédskym posilovniam chýba nová povzbudivá pesnička, ktorá stavia na pravidelné trasenie sa podlahy. V hlasovaní prevládli návštevníci posilovní. Nie nadarmo je Švédskom najaktívnejšou krajinou v Európe.


Nakoniec sa predstavil Behrang Miri, ktorého už poznáme z Melodifestivalen 2013 s piesňou Det rår vi inte för. Súpermi mu bola formácia víťazov švédskej reality show Paradise Hotel Samir a Viktor s  piesňou Groupie (akože selfie s viacerými ľuďmi), ktorá sa s prehľadom dostala do finále.



Poznáme už teda celú finálnu dvanástku. Počas programu vystúpila aj víťazka Eurovízie z roku 2012, Loreen, ktorá predstavila svoj nový singel. Toto bolo jej prvé vystúpenie po ohlásení svojho come-back-u.

Nový single Loreen si pozrite tu:


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára