Eurovízia 2014- čo o nej vieme?

Dánsko vyhralo Eurovíziu naposledy v roku 2000 a po 13 rokoch sa znovu vracia po víťazstve Emmelie de Forest s piesňou Only Teardrops.
Slovenské média sa zaoberali Eurovíziou v roku 2013 a určite ste si všimli kopy článkov v ktorých bolo to isté- Vyhrala bosonohá Dánka, alebo že sa podobá na Shakiru. Samozrejme nikto nemá záujem o rozhľadnejší článok. Tak vám skúsime priblížiť okamihy od jej víťazstva a priebežné oficiálne vyhlásenia.
Emmelie de Forest vyhrala Eurovíziu 18. mája 2013. Za ňou nasledoval Azerbajdžan a Ukrajina. Pieseň Only Teardrops zaradili aj slovenské rádia do svojich play-listov a Emmelie sa ukázala ako dobrá speváčka. Aktuálne sa nachádza na 17. pozícii v IFPI štatistikách. Aktuálne je v predaji aj jej nový album!

Prejdime k budúcemu roku. Európska vysielacia spoločnosť zverejnila dátumy konania Eurovízie. Prvé a druhé semifinále sa uskutočnia 6. a 8. mája, finále je naplánované na 10. mája. V hre o miesto konania bolo 7 štadiónov, no k dnešnému dňu sú evidované len 3! Najunikátnejší návrh je bývalá väznica v meste Horsens. Pre Eurovíziu je majiteľ ochotný zaskliť celú strechu- pravidlom je že miesto konania musí byť uzatvorené.

 Svoju účasť potvrdilo už 17 krajín. San Maríno podpísalo predbežne zmluvu s Valentinou Monettou, ktorá už San Maríno reprezentovala v rokoch 2012 a 2013. Bude to pre ňu tretia účasť a my jej srdečne držíme palce!


Vyjadrenie ohľadne reprezentácie Slovenska už padlo- Slovensko sa nezapojí, nie sú peniaze na účasť. Dnes však čakáme nové stanovisko, možno pozitívne.

Článok budeme aktualizovať!

foto: dr.dk, eurovision.tv

1 komentár:

  1. A ak by boli peniaze,,, nasiel by sa niekto kto by nas mohol hodnotne reprezentovat vo svetovej konkurencii??? A hlavne pesnickou po Anglicky. Anglictina by nebola az taky katastrofalny problem , ale kopirovat svetovu kapelu ako je Nickelback, Tak to si ludia v zahranici fakt uzili. Ale nenadi. som Happy ,ze na Slovensku je Eurovision club. A drzim palce Slovensku, aby sa nasiel niekto kto jedneho dna bude reprezentovat Slovensko na Eurovision Song Contest a budeme hrdi ,ze aj u nas su sikovny ludia. Lebo viem ze su. Lukas

    OdpovedaťOdstrániť