Václav Mika hovorí nie, slovenského zástupcu na Eurovízii 2014 zrejme neuvidíme

Generálny riaditeľ Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) Václav Mika sa zúčastnil online rozhovoru s divákmi na spravodajskom portáli pluska.sk. Okrem iných otázok sa čitatelia pýtali aj na účasť Slovenska na Eurovision Song Contest 2014. Odpoveď, žiaľ, nepoteší fanúšikov tejto hudobnej šou.

Počas online rozhovoru s čitateľmi portálu pluska.sk a divákmi a poslucháčmi RTVS sa okrem iných otázok účastníci diskusie opýtali aj na postoj RTVS k účasti Slovenska na Eurovízii 2014. Odpoveď je, bohužiaľ, dosť jednoznačná: "Klasická otázka. Slovensko na tejto súťaži nebude. Ani Česká televízia si to pri úplne iných finančných možnostiach nedovolila. Hovoril som o tom aj s riaditeľom ČT Petrom Dvořákom a nenašli sme spoločné riešenie. Aktuálne hovorím nie," vyjadril sa ohľadom Eurovízie Václav Mika.

Slovensko tak teda definitívne končí na dlhšie obdobie na tejto obľúbenej európskej hudobnej šou, ktorú sledujú milióny divákov nielen v Európe, ale po celom svete. Napríklad na Islande sledovalo finálový prenos viac než 98% divákov! Eurovision Song Contest sa zúčasťňujú aj neúspešné krajiny ako San Maríno, pre ktoré je Eurovízia dôležitou možnosťou zviditeľnenia sa. Taktiež Európska vysielacia únia (EBU) rokuje s krajinami a vysielateľmi, ktoré nemajú dostatok financií o výške účastníckeho poplatku. No, bohužiaľ, kde nie je vôľa, tam nie je cesta.

ZDROJ: pluska.sk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára