Česká republika sa nevráti na Eurovision Song Contest ani v roku 2014

Česká republika sa naposledy objavila na eurovíznom pódiu v roku 2009 v Moskve. Celkovo sa súťaže zúčastnila trikrát, no ani raz sa jej nepodarilo postúpiť do finálového večera. Eurovision Song Contest 2014 bude opäť bez českého reprezentanta.


V súvislosti so skončením Eurovízie 2013 a začiatkom nového ročníka, na ktorom účasť potvrdilo už niekoľko zemí, sme oslovili divácke centrum Českej televízie s otázkou, či sa Česká republika neuvažuje vrátiť sa do medzinárodnej hudobnej show. Odpoveď, žiaľ, nebola prekvapujúca.

"Vysielanie speváckej show Eurovision Song Contest neplánujeme. Naša účasť bola v minulosti vždy trochu problematická, čo sa týka výberu našich reprezentantov, aj formy akou sa tak dialo. Vzhľadom k tomu, že sme ani raz nepostúpili do finále, a vzhľadom k tomu, že vysielanie malo nízku sledovanosť, a že náklady na vysielacie práva sú vysoké, bolo vedením Českej televízie rozhodnuté, že sa tejto súťaže nebudeme zúčastňovať," vyjadrila sa pre náš blog Petra Dvořáková z diváckeho centra Českej televízie.

ZDROJ: Česká televize
FOTO: Česká televize

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára