Prvé krajiny potvrdili účasť na Eurovision Song Contest 2014

Eurovízia 2013 ešte ani poriadne neskončila a už sú známe prvé krajiny, ktoré vyšlú svojich reprezentantov na Eurovision Song Contest 2014 do Dánska. Keďže aj tohtoročné vyhlásenie výsledkov môžeme označiť za prekvapujúce, budeme zvedaví ako sa úspešné a neúspešné krajiny postavia k budúcemu ročníku. Samozrejme, najviac nás bude zaujímať postoj Slovenska.



Pár hodín po finále Eurovízie 2013, v ktorom zvíťazila reprezentantka Dánska Emmelie de Forest so skladbou Only Teardrops, poznáme prvých účastníkov Eurovision Song Contest 2014. Do usporiadateľského Dánska vyšlú svojich zástupcov Belgicko, Holandsko a Maďarsko, ktoré tento rok vzbudzovali najväčšie prekvapenia. Belgicko nečakane postúpilo zo semifinále. Holandsko dokázalo so speváčkou Anouk zabodovať a súťažná skladba Birds sa vo finále prebojovala až na 6. miesto, čo je pre Holandsko veľký úspech. Takisto Maďarsko so skladbou Kedvesem sa dostalo do top desiatky tohtoročných songov.

Aj Nórsko tohto roku bodovalo a štvrtá priečka, ktorú pre krajinu vyspievala Margaret Berger s piesňou I Feed You My Love potvrdila, že táto severská krajina nezaspala po fenomenálnom úspechu Alexandra Rybaka v roku 2009 na vavrínoch a európskemu publiku má stále čo ponúknuť.

Avšak aj krajiny, ktoré môžme označiť ako neúspešné, sa nevzdávajú a už broja do nového ročníka. Veľkým prekvapením bolo aj Nemecko, ktoré bolo so zoskupením Cascada kandidátom do top 10. Avšak  Nemci zostali poriadne prekvapení, keď im Európa udelila iba 18 bodov. To sa dá označiť za eurovízny pád na dno, keďže v roku 2010 Nemecko oslavovalo víťazstvo vďaka Lene, ktorá ho vyspievala s jednoduchou skladbou Satellite. Cascada mala obrovskú podporu na sociálnych sieťach, bola komerčne dokonale pripravená na triumf, no šokujúce výsledky uštedrili reprezentantovi aj celému Nemecku poriadnu facku.

Účasť ďalej potvrdili Litva a Fínsko, ktoré v hlasovaní skončili na posledných priečkach.

My budeme aj tento rok netrpezlivo očakávať postoj Slovenska a RTVS. Všetky dôležité informácie sa dozviete na našom blogu.

FOTO: eurovision.tv

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára