Exkluzívny rozhovor s Takasa (Švajčiarsko)



Švajčiarsko bude tento rok reprezentovať skupina Takasa s piesňou "You and me". Síce do Švédska cestujú už o pár dní, našli si na nás čas a odpovedali na naše otázky.




Čo to pre Vás znamená reprezentovať Švajčiarsko na Eurovízii a prečo ste sa rozhodli súťažiť v švajčiarskom národnom výbere?

- Armáda spásy má dlhú tradíciu v hudbe a je používaná na rôzne typy udalostí. Skupina je takisto rada, keď hrá hudbu na ulici ako aj v kostole, teší sa takisto, keď hrá vo väzení ako aj v budove Federálneho parlamentu. Skupina Takasa túto tradíciu prenesie aj na Eurovíziu 2013 v Malmö. 

Sme poctení. Myslíme si, že skupina reprezentuje Švajčiarsko dobre a takisto sa stretáva so sympatiami iných národov a kultúr.


Aké sú vaše očakávania na Eurovízii?

- Dúfame, že budeme súčasťou veľkej oslavy a chceme prispieť niečo cenných. Eurovízia zhromažďuje ľudí so spoločnými záujmami ako priateľstvo, radosť, nadšenie pre hudbu a víziu vytvoriť niečo väčšie.

Našim cieľom je postúpiť do finále. Okrem toho si chceme užiť úžasné hudobné a kultúrne dobrodružstvo.



Už sme videli oficiálne video k Vašej piesni „You and me“. Môžete nám povedať niečo viac o natáčaní videa?

- Museli sme vytvoriť nové video po tom, ako sme upravili náš názor z „Heilsarmee“ na „Takasa“. Kým prvé video bolo skôr hudobné video, druhé skôr zapája odkaz našej piesne. Byť priateľmi so spoločným cieľom.



Aké ďalšie promo aktivity plánujete pred Eurovíziou?

- Máme silný online zjav a newsletter. Navštívte: Takasa.ch , facebook.com/takasa a twitter.com/takasaband.

Počuli ste nejaké piesne z iných krajín? Ktoré sa Vám páčia najviac?

- Prv sa musíme sústrediť na naše semifinále. Hneď keď (dúfajme) postúpime do finále, budeme rozmýšľať o iných kandidátoch.


Nakoniec, čo by ste odkázali svojim fanúšikom?

- Lepší svet začína s každou individuálnou osobou a vôľou budovať dlhotrvajúce vzťahy. To je odkaz našej piesne a dúfame, že prejde cez Európu. Prosím, pomôžte nám to urobiť.


Ďakujeme skupine Takasa za to, že si našli čas odpovedať na naše otázky. Budeme im držať palce v druhom semifinále, 16.05.2013.
FOTO: facebook.com/takasa

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára