Bosna a Hercegovina predstavila svoje reprezentačné trio

Len deň po oznámení návratu Bosny a Hercegoviny na eurovízne pódium predstavila BHRT svojich reprezentantov. Bosniansku vlajku tak v Štokholme ponesie zoskupenie Dalal & Deen feat Ana Rucner a Jala. Ich súťažná pieseň "Ljubav je" bola predstavená 19.februára.

Fuad Backović, vystupujúci pod menom Deen, sa narodil 12.apríla 1982  v hlavnom meste Bosny a Hercegoviny, Sarajeve. Na hudobnej scéne sa pohybuje už od dvanástich rokov. Od roku 1997 pôsobil v boy bande Seven UP. Skupina vydala dva štúdiové albumy „Otvori oči“ a“Seven“. Veľký úspech zožala skupina nie len v Bosne, ale aj v Chorvátsku a Srbsku a Čiernej hore. Pre eurovíznych fanúšikov to nie je žiaden nováčik. Bosnu a Hercegovinu reprezentoval už v roku 2004 v Istanbule so skladbou „In the Disco“. Obsadil 9.miesto s 91 bodmi, čo o rok neskôr zabezpečilo Bosne automatické finále. Deen v súčasnosti žije v talianskom Miláne.

Ana Rucner je celosvetovo snáma violončelistka. Narodila sa  12.februára 1983 v chorvátskom Záhrebe. Pochádza z hudobnej rodiny. Jej matka Snježana je sólová violončelistka v orchestri Chorvátskeho národného divadla a jej otec Dragan sólový huslista v Záhrebskom filharmonickom orchestri. Rovnako ako otec, aj jej brat Mario hrá na husliach.


Dalal Midhat Talakić pôsobí na hudobnej scéne ako speváčka a textárka už 15 rokov. So spevom začala už ako 5 ročná v zbore hudobnej školy, ktorú navštevovala. V roku 1999 bola súčasťou skupiny Erato, a bola hlavnou autorkou albumov „Backstage“ a „Make Up“. Počas svojej 10 ročnej kariéry a vďaka spolupráci s rôznymi spoločnosťami a marketingovými agentúrami, Erato vyhrala vyše 50 ocenení, vrátane Grand Prix of the 1st BH Radio Festival. 

Posledným a najnovším členom zoskupenia je Jasmin Fazlić Jala. Tento dvadsaťosem ročný rapper pochádza zo Sarajeva a hudbe sa venuje už od svojich pätnástich rokov. Je členom projektu BluntBylon a na svojom konte má vyše dvoch stoviek skladieb. Medzi jeho posledné single patria "Casino" a "Dom". 

Prvá prezentácia piesne:



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára