TIP: Jaká národní kola sledovat o víkendu?

Jak už to v únoru bývá zvykem, nestačíme přepínat mezi národními koly. Abychom vám trochu usnadnili rozhodování, připravili jsme si pro vás tipy na co se v následujích dnech koukat. Souhrn všech vysílacích časů najdete na konci článku.

V sobotu 18.2. nás čeká hned osm národních kol a z toho tři budou finálová, tedy rozdhodnou o konečném reprezentantovi, který si udělá výlet do Kyjeva. Finále proběhne konkrétně v Polsku (20:30), na Maltě (20:50) a v Maďarsku (19.30).

“Ivi, kdo je favoritem v Polsku?”
“Neviem, Isabell asi. Všetci sú zlí.”
"Hmm a co ty, Františku?"
"A co takhle Malta, držitel rekordu nejvíce reklam na čtvereční centimetr?"

To nejzajímavější však přijde ve 20 hodin - třetí semifinále švédského Melodifestivalenu. To již z pravidla patří mezi nejkvalitnější národní kola v celé Evropě. V sobotu večer se pak dozvíme, kdo doplní finálovou sestavu ve stockholmské Friends Arena. I nedávní vítězové Euorivize ze Švédska museli projít tímto náročným výběrem a získali cené zkušenosti, které mohli zúročit v Baku respektive ve Vídni. Není tedy pochyb, že Švédově předvedou opět kvalitní show. V sobotu bude o postup bojovat i reprezentantka Finska Krista Siegfrids.

“Co se ti vybaví když se řekne melodifestivalen?”
“No, já nevím, asi ta korunka. Kterou podělali.” 

“Jak to myslíš, není to podle tebe korunka? Je to hybrid?”
“No, zehranatěli ji. 😠😠😠  Tak krásně vypadala...
Osobně doporučuji v osm zapnout Švédy a po čtyřiceti minutách emigrovat do skromnějšího útulnějšího Estonska. Víc zemí nedávám, nedejbože tu tradiční litevskou telenovelu o deseti večerech (Na Litvu dobrý)."
Ale i přes zhranatělou korunku všichni doporučujeme #Melfest! 


Autorka článku bude jako ten ujetější fanoušek sledovat Festival da Canção. Portugalská televize slaví letos 60 let od svého vzniku a slibuje velký návrat. Portugalsko se totiž v roce 2016 neúčastnilo z finančních důvodů. Letos to vypadá na opravdovou změnu, protože bylo zrušeno pravidlo, že píseň musí být zpívaná portugalsky. Navíc nás čekají dvě semifinálová klání, to první bude právě tuto neděli v 21:00 středoevropského času.

No a pro ty, kteří hledají krom portugalštiny ještě větší zpetření je zde ukrajinské semifinále. Minulý týden to vypadlo jako celkem zábava. Vysvětlením budiž video:


Přesné časy všech národních kol i s odkazy na live streamy najdete zde: http://www.eurovision.tv/live/how_is_2017_shaping_up_so_far
Článek je postupně aktualizován, streamy přibývají postupně. 

1 komentár:

  1. Potrebujete rýchlu pôžičku potrebovať úver pre domácnosti, pre podnikanie, na kúpu automobilu, kúpiť motocykel, vytvoriť svoj vlastný podnik? Aj poskytovať osobné pôžičky od 2000 € do 800.000 €, s kupónovou sadzbou vo výške 3%. Kontaktujte nás pre viac informácií.

    Tu je môj e-mailovú adresu: stephannefillon@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť