Řecké zklamání po finálových výsledcích

Po odhalení udělených všech udělených bodů diváky a porotou se mezi novináři i fanoušky Eurovize zvedla velká vlna nevole. V internetových diskuzích se volá po odvolání poroty nebo úpravě poměru hlasování. Chladní nezůstali ani samotní reprezentanti. V pondělní ranní show se ke svému výsledků vyjádřila i řecká reprezentantka Maria-Elena Kyriakou.

Photo credit: Elena Volota (EBU)


Maria-Elena byla jedním z mála účastníků, který reagoval na podporu fanoušků i při vstupu na pódium. Před i po vystoupení ji vždy provázela dobrá nálada, když slyšela povzbuzující pokřiky fanoušků ihned jim zamávala a poslala úsměv. I přes vytržení z koncentrace předvedla vždy skvělý výkon. Zpěvačka se však nechala slyšet, že výsledek sobotního finále ji zanechal zklamanou a zdevastovanou.

“Kdybych věděla, že se takhle bude hlasovat, možná bych do toho [Eurovize] nešla”, prohlásila zpěvačka v řecké televizi. Odkazuje i na fakt, že kyperském televotingu skočila na 1.místě, kdežto u poroty až na šestém. Kypr jí tedy v konečném součtu poslal pouze 8 bodů. Na výsledkové listině skočila na 19.místě s 23 body. V porovnání s loňskem si Řecko sice polepšilo o jednu příčku, dostalo však 12 bodů méně (Freaky Fortune feat. RiskyKid - Rise up, 20.místo 35 bodů).d


“Nechtěla bych vyhodit 4 500 eur jen tak do vzduchu, když jsou zde rodiny, které hladoví. Žádali jsme o  šaty, které měla Ruska, průhledné bíle, ale bylo nám řečeno, že “musíme mít jiné”. Také jsme žádali některé jiné věci, které nebyly\ přijaty, protože už bylo pozdě, anebo je už použily jiné země.”




Zvláštní poděkování za překlad Despině Pantalidou (OGAE Řecko)!
Special thanks for the translation to Despina Pantelidou (OGAE Greece)!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára