OGAE Slovakia - hodnotenie automatických finalistov

Dnes prebehli prvé skúšky automatických finalistov - Veľkej 5 (Taliansko, Španielsko, Nemecko, Spojené kráľovstvo a Francúzsko), hosťujúcej krajiny Rakúska a špeciálneho hosťa tohto ročníka - Austrálie. V novinárskom centre a priamo pod pódiom skúšky sledovali dve vyslankyne OGAE - Adriana Filipová (SVK) a Tereza Bucharová (CZ).

Prinášame Vám naše hodnotenia skúšok všetkých spomínaných siedmych krajín.


Taliansko – Tri Il Volo sú traja sympatickí Taliani, ktorí vzhľadom a vystúpením zaujmú naozaj každého diváka. Zdalo sa nám však, že možnosti veľkolepého pódia nie sú v tomto vystúpení vôbec využité – vystúpenie je priveľmi statické. Hlasovo však trojhlas veľmi dobre ladí.


Rakúsko – Hostitelia tohto ročníku stavili na skupinu The Makemakes s piesňou I am yours. Vystúpenie je príliš statické, hlavný spevák sedí väčšinu vystúpenia za klavírom. Pieseň sa pomaly rozbieha a je nemoderná, preto nepredpokladáme, že sa tento rok Rakúsko vyskytne v prvej polovici finálneho bodovania.

Španielsko - Edurne má skvelý staging, na pódiu sa skvele pohybuje a dokáže k divákovi preniesť emócie. Bohužiaľ, zábery zachycujú skôr veľkolepé pódium než celú speváčku, a to hlavne v druhej polovici vystúpenia. Po hlasovej stránke bolo vystúpenie na jednotku a vychutnávali sme si každý ton.

Nemecko - Ann Sophie využíva špecifické pohyby celého tela. Vystúpení osvetlením a rekvizitami na pódiu predstavuje typické nemecké entry, veľmi sa však k pesničke a speváčke hodí.

Spojené kráľovstvo – Duo Electro Velvet zvolilo swingovú pieseň, čo je na Eurovíziu netypické. So žánrom piesne ladia aj kostýmy a choreografia vystupujúcich, čo finále osvieži, ale nepredpokladáme umiestnenie sa na top priečkach.

Francúzsko – Tento rok Francúzska pieseň a vystúpenie vzdávajú hold obetiam útoku na Charlie Hebdo a padlým vojakom počas 2. svetovej vojny. Staging sa veľmi vyjadril, bubeníci sú výborne zakomponovaní do pozadia. Televízni diváci budú emočne veľmi vysilení. Toto vystúpenie si v press centre užilo najväčší potlesk a my sme tlieskali snáď najviac.


Austrália - Guy Sebastian svoje vystúpenie rozbehol hneď od začiatku. Je to veľmi iné entry, podobá sa americkým Grammy alebo iným televíznym show v USA - tanečníkov je plné pódium, aj keď sú jenom 4 - majú veľmi dobrú choreografiu, taktiež využitie špecifických kamier a v neposlednom rade oblečenie Guya.




FOTO: eurovision.tv

4 komentáre:

  1. predtým ako sem niečo zverejníte, tak si skontrolujte pravopis.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. pardon, polovica z článku bola prekladaná z češtiny :)

      Odstrániť
    2. Taktiež bol článok písaný priamo v centre diania a dosť narýchlo. ;)

      Odstrániť
  2. Neviete alebo nemáte aspoň nijaké informácie o účasti Slovenskej Republiky na ESC? :))

    OdpovedaťOdstrániť