Všetky krajiny BIG 5 potvrdzujú svoju účasť na Eurovízii 2015

Eurovízia 2015 sa nezadržateľne blíži, a väčšina krajín už potvrdila svoju účasť, no aj neúčasť. Rakúsko, ako hostiteľská krajina automaticky postupuje do fínále. Zároveň svoju účasť potvrdzujú všetky krajiny Veľkej 5.
Krajiny V5 sú automatickými finalistami od zavedenia semifinálových kôl. Patria sem- Veľká Británia, Nemecko, Taliansko, Francúzsko a Španielsko.
V roku 2014 sa najlepšie umiestnilo Španielsko, ktoré reprezentovala Ruth Lorenzo, ktorá sa zúčastnila aj britskej verzie X Factor. Práve nad Španielskom stál veľký otáznik ohľadne účasti. Verejnoprávna televízia však našla financie na vyslanie reprezentanta do Rakúska.
Ruth Lorenzo

Taliansko vyberie svojho reprezentanta cez známy festival Sanremo. Víťaz kategórie "Campioni" dostane možnosť reprezentovať Taliansko. Ak súťažiaci odmietne, televízia vyberie speváka interne. Finále festivalu je naplánované na 14. februára 2015. V roku 2014 reprezentovala Taliansko skúsená speváčka Emma Marrone. Skončila však na 21. mieste. 

Emma Marrone
Posledný známy dátum výberu reprezentanta je 5. marec 2015. To je deň, kedy si Nemecko vyberie v show "Unser star fur Wien". Najočakávanejšiou súťažiacou je Helene Fischer. Obrovská spevácka hviezda, ktorá úspešne vypredáva koncerty. Polemiku vzbudzuje aj nám dobre známa Sarah Connor, ktorá je pôvodom z Nemecka. Obe dámy majú vkus a talent.


O novinkách vás budeme naďalej informovať!


wiwiblogs, youtube, fb

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára