KOMENTÁR: Čo by mal vedieť fanúšik o Eurovision?

Od Japonska do Austrálie, cez Afriku až na Aljašku. Na každom kontinente sa nájdu milióny fanúšikov Eurovízie. Môžeme ich rozdeliť na 2 základné skupiny. Prvá je tá, ktorá vie o Eurovízii, pozná aspoň jedného víťaza a vie povedať meno aspoň jedného reprezentanta svojej krajiny. A tá druhá skupina? Tam patria fanúšikovia, ktorí vedia  o Eurovízii všetko. Či už sú to umiestnenia v medzinárodnej časti, vedia aj o umelcoch v národných kolách, poznajú texty piesní, vedia vymenovať aspoň 30 víťazov....
Ak druhej skupine fanúšikov poviete napr.- Povedz mi niečo o roku 2011. Vtedy sa začína minimálne dvojhodinové rozprávanie. Pomenovanie "euroviziológ" vzniklo na Slovensku, samozrejme. Za jediného a "vyhláseného" sa považuje len jedna osoba. Omyl. Minimálne 10 ľudí na Slovensku má napráskanú hlavu o Eurovízii. Večer idú spať a myslia na to, aké by bolo krásne, keby Slovensko vyhralo. Keď spia, sníva sa im o tom, ako napísali ten hit pre víťaznú pieseň, a keď ráno vstanú, tak si tú pieseň vedia aj zaspievať. Tak si prosím napíšte do CV- Euroviziológ do konca života. Sranda musí byť :)
Prinášame vám zoznam čo by mala vedieť tá neskúsenejšia skupina slovenského fanúšika:
1. Prvá Eurovízia sa konala v roku 1956 vo Švajčiarsku a vyhrala ju Lys Assia.
2. ABBA vyhrala v roku 1974 s piesňou "Waterloo".
3. Celine Dion vyhrala v roku 1988, čo jej zaručilo celosvetovú slávu.
4. Slovenskí reprezentanti: Tublatanka, Marcel Palonder, Katarína Hasprová, Nela Pocisková a Kamil Mikulčík, Kristína, TWiiNS a Max Jason Mai.
5. Áno, Eurovíziu vyhrala aj Ruslana, a to v roku 2004.
6. Aj Loreen s piesňou Euphoria vyhrala Eurovíziu, v roku 2012.
7. Nad Slovenskom letel nemecký Satellite, v roku 2010 od Leny.
8. Slovensko sa v roku 2013 nezúčastní :)

Prepáčte za tú iróniu o Eufórii a Satelite, ale naše nič netušiace Slovensko je v tom že: Kde sa vzalo, tu sa vzalo :)




foto: eurovision.tv

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára