Okom Drozofily: Fínska oblbovačka má svoje čaro

Fínsko bude na 58. ročníku Eurovízie reprezentovať speváčka Krista Siegfrids so skladbou Marry Me. V očiach mnohých, ktorí sledovali národné kolo a držali palce iným skladbám, je veľkým tŕňom v oku. Podali si ju už aj feministky za pasáže v jej videoklipe. Má šancu v máji zaujať európske publikum?


Fíni dokázali zvíťaziť na Eurovízii zatiaľ jedenkrát. V roku 2006 rozdrvili kontroverzní Lordi so skladbou Hard Rock Hallelujah nielen konkurenciu, ale aj nepísané mýtus o popovej hudobnej súťaži. Posledný menší úspech zaznamenalo Fínsko v roku 2011, kedy sa do finále dostal reprezentant Paradise Oskar s ekologickou piesňou Da Da Dam. Jeho postup bol miernym prekvapením aj pre bookmakerov a stal sa čiernym koňom súťaže. Nakoniec však vo finále zostal na posledných priečkach.

Tentokrát si Fíni zvolili tuctový popevok Marry Me. Neoriginálny, možno až gýčový počin speváčky Kristy Siegfrids má však aj svoje pre živý prenos silné stránky. Určitá kontroverznosť, ktorá je skrytá či už v prezentácií skladby na pódiu alebo vo videoklipe môže vyvolať diskusie, čo je v konečnom dôsledku výhoda, pretože reklama sa najlepšie šíri negatívnou formou. Mne osobne sa celý vyznenie skladby Marry Me nezdá prehnane gýčové, v porovnaní napr. so San Marínom 2012 a ich (ne)facebookovým škandálom, to je len slabý závan extravagantnosti.


Druhou silnou stránkou je veľmi jednoducho zapamätateľný refrén, ktorý sa každému divákovi a fanúšikovi Eurovízie dostane pod kožu. Uvidíme ako veľmi bude šťastné použitie slovného spojenia ding dong v piesni. Naposledy totiž na zvony doplatil Izrael v roku 2011. Dana International bola jasnou finalistkou, no na veľké prekvapenie sa do finále neprebojovala. Krista by mala počas svojho semifinálového vystúpenia na začiatku asi rozbiť tanier. Veď, nikdy nevie :)

FOTO: oikotimes.com
VIDEO: youtube.com

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára