Cascada za Nemecko!


Finále nemeckého národného výberu Unser Song Für Malmö sa konalo dnes, 14.2., v meste Hannover, konkrétne v TUI Arene, ktorá bola otvorená v roku 2000 a ktorej kapacita prekračuje 10 000 ľudí. Program moderovala Anke Engelke, ktorá moderovala aj Eurovíziu 2011 v Nemecku a hlásila výsledky nemeckého hlasovania na Eurovízii 2012 v Azerbajdžane. 


Hlasovali nie len televízni diváci, ale aj poslucháči rádií a odborná porota v zložení: Tim Bendzko (spevák a skladateľ), Roman Lob (reprezentant Nemecka na Eurovízii 2012), Anna Loos (speváčka), Mary Roos (reprezentantka Nemecka v rokoch 1972 a 1984) a Peter Urban (komentátor Eurovízie).



Víťazom sa podľa očakávania stala skupina Cascada s piesňou Glorious. Autormi piesne sú Yann Peifer, Manuel Reuter, Andres Ballinas, Tony Cornelissen. Prví dvaja uvedení autori sú samotnými členmi skupiny (známi aj ako DJ Yanou a DJ Manian) spolu so speváčkou Natalie Horler.



Natalie sa narodila v nemeckom meste Bonn a hudobne na ňu vplývali hlavne speváčky Mariah Carey a Whitney Houston. Ako 18-ročná začala spievať v štúdiu a nahrala mnoho piesní pre rôznych DJ-ov. V roku 2004 stretla Yanna Peifera a Manuela Reutera z Kolínu, ktorí ju prizvali do skupiny Cascada. V nasledujúcich 18 mesiacoch zožali medzinárodnú slávu s ich debutovým hitom Everytime We Touch.  Vydali aj rovnomenný album, s ktorým vyhrali World Music Award v kategórii Najpredávanejší nemecký umelec vo svete. V roku 2007 vydali druhý album s názvom Perfect Day (s hitom What Hurts The Most), ktorý sa zaradil medzi 10 najpredávanejších albumov v kategórii dance. V roku 2009 a 2011 vydali ešte dva albumy – Evacuate the Dancefloor Original me

Ako sme spomenuli na začiatku článku, hlasovanie bolo rozdelené na tri časti: hlasovanie poslucháčov rádií, poroty a televíznych divákov. Bodovanie bolo klasické ako na Eurovízii, takže v každej časti mohli finalisti získať od 1 do 7 bodov a najlepší traja 8, 10 a 12 bodov. Po prvej časti to pre Cascadu nevyzeralo ružovo, na prvom mieste bola skupina LaBrassBanda, ktorej však porota dala iba 1 bod a Cascade 8 bodov. Skóre bolo teda 18:13 pre Cascadu. Definitívne to rozhodlo hlasovanie televíznych divákov, ktorí obdarili skupinu LaBrassBande 10 bodmi, no Cascadu zaradili na 1.miesto s 12 bodmi. Konečné skóre bolo 30 bodov pre Cascadu a 23 bodov pre LaBrassBanda.
Promo pre pieseň Glorious od Cascady sme mohli sledovať hlavne na sociálnych sieťach, kde majú takmer dva milióny fanúšikov. Uvidíme, či im títo fanúšikovia pomôžu aj pri hlasovaní vo finále Eurovízie v Švédsku.




Zdroj: esctoday.com, cascada-music.de

FOTO: daserste.de, cascada-music.de

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára