Sergey Lazarev vo farbách ruskej trikolóry

Ďalším zvoleným reprezentantom pre nadchádzajúci eurovízny ročník je ruský spevák Sergey Lazarev. O svojej účasti informoval prostredníctvom sociálnej siete Instagram. O Lazarevovi diskutovali ruské médiá už niekoľko rokov. Tento spevák sa o účasť pokúšal už v roku 2008. V národnom finále skončil na 4.mieste s piesňou Flyer. O hlasy divákov zabojuje so skladbou "You are the only One"

Ruský spevák, tanečník a herec Sergey Vyacheslavovich Lazarev sa narodil 1.apríla 1983 v Moskve v bývalom Sovietskom zväze. Svoju spevácku kariéru začal už ako dieťa. Od šiestich do deviatich rokov navštevoval umelecké gymnázium. Hrať a spievať začal vo veku 10 rokov v detskom spevokole Lokteus. Svojé prvé hudobné ocenenie získal ako 14 ročný. Bol členom detskej skupiny Neposedi. V rovnakej skupine sa prvýkrát stretli aj Yulia Volkova Lena Katina zo skupiny t.A.t.U (Rusko 2003).

V roku 2000 začal navštevovať známu moskovskú divadelnú školu Mkhat, ktorú úspešne ako profesionálny herec absolvoval v roku 2004. Ešte počas študentských čias si zahral niekoľko hlavných úloh v produkcii Pushkinski Theatre, ako napr. Rómeo a Júlia alebo Karamazov. V Roku 2005 sa vrátil na divadelnú scénu. Za účinkovanie v brodwayskej komédii Lend me a Tenor získal divadelné ocenenie. To bol pre neho jeho najväčší úspech na divadelnom pódiu.

Pred tým, ako sa dal na sólovú dráhu, bol členom dua Smash! spolu s Vladom Topalovom. Krátko po tom, čo podpísali kontrakt s Universal Music Records in Russia sa stali jednou z najväčších ruských popových skupín v rokoch 2002-2003.  Nahral päť no.1 singlov, vyhrali niekoľko prestížnych ocenení a predali milióny nahrávok v Rusku, Taiwane, Hong Kongu a Thajsku. Vo februári roku 2003 konečne vydali debutový album Freeway. Tento album zožal úspech nie len v Rusku, ale aj v Taiwane, Číne, Kórey, Malajzii, Singapure, Hong Kongu, Thajsku, Indonézii, Indii a na Filipínach. V máji roku 2004 spolu s talianskou skupinou Earphones nahrali song “Obsession“. 1.decembra 2004 vyšiel album 2Nite, avšak týždeň po vydaní sa Lazarev a Topalov ako skupina rozišli a obaja začali svoju sólovú kariéru.

Sergey svoju účasť oznámil na instagrame s odkazom pre všetkých fanúšikov. „Drahí priatelia. Som veľmi šťastný a poctený, že môžem reprezentovať svoju krajinu na Eurovision Song Contest 2016. Teším sa na tento vzrušujúci zážitok a dúfam, že sa vám moja pieseň bude páčiť tak, ako mne. Držte mi palce. Ďakujem :))“


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára