Švajčiarsko bude reprezentovať Kanaďanka Rykka

Švajčiari tento rok hľadali svojho reprezentanta prostredníctvom Die Entscheidungsshow. Vo finále sa predstavilo šesť interpretov so svojimi skladbami. Sčítaním hlasov divákov a poroty v pomere 50:50 sa víťazkou stala kanadsko-švajčiarska speváčka Rykka so skladbou „The Last of our Kind“. Švajčiarsko vystúpi v prvej polovici 2.semifinále, ktoré je na programe vo štvrtok 12.mája.


Christina Maria Rieder sa narodila v kanadskom Vancouveri. Na hudobnej scéne nie je žiaden nováčik. Za svoju doterajšiu kariéru získala niekoľko nominácii a ocenení po celej Kanade. Ako 15 ročná sa začala venovať hre na gitaru a vystupovala na miestnych festivaloch. 
V roku 2009 sa presťahovala do Toronta, aby nahrala svoj album s názvom „Straight Line“. V tom čase vystupovala pod menom Christina Maria. Tento album vyšiel v roku 2010 aj vo Švajčiarsku pod záštitou Little Jig Records. Christina vyrazila na turné po Švajčiarsku a Nemecku a vystúpila aj na Sat.1 Frühstücksfernsehen pred vyše miliónom divákov. Krátko nato získala nomináciu na M4Music vo Švajčiarsku.
Album Kodiak, ktorý vyšiel v roku 2012 bol pre ňu veľkou zmenou v jej doterajšej kariére. Začala vystupovať pod menom Rykka a album vydala najprv vo Švajčiarsku a v roku 2013 aj v Kanade.

V súčasnosti žije striedavo medzi Zürichom a jej rodným Vancouverom.

Vystúpenie v národnom finále:


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára