Mohla nás speváčka Kristína reprezentovať vo Viedni?

Slovensko sa po neúspechoch a zlej finančnej situácii rozhodlo nezúčastniť sa aj Eurovízie 2015 vo Viedni. Síce je to len pár kilometrov, RTVS svoje obmedzené finančné zdroje zasadí do vlastnej tvorby. Ak by sme sa teda zúčastnili, kto by nás mohol reprezentovať?
Odpoveď fanúšikov na túto otázku je jednoznačná! Mala by to byť Kristína Peláková. Jej pieseň Horehronie poznajú aj za hranicami a na Slovensku získala mnohé ocenenia. Reprezentovala nás v Nórsku, kde sa však neprebojovala do finále. Podľa fanúšikov bola Kristína čierny kôň semifinále a jej pieseň bola nedocenená. Keby Kristína stavila na viac svetla a pohybu na scéne, postup by bol určite zaručený.

Kristína na pódiu v Oslo














Po skvelých piesňach ako "V sieti ťa mám", "Pri Oltári", "Jabĺčko" alebo "Life is a game", prišla s odlišným žánrom ako sme u nej zvyknutý. Pustila uzdu svojej fantázii a naspievala pieseň "Ta ne"! Kristína pochádza z východného Slovenska, a tvrdí, že sa chcela vrátiť k niečomu šialenému. Pieseň sa začína prebíjať do hitparád na Slovensku. V Česku už valcuje popredné miesta.
Ak by sme mohli vrátiť čas, RTVS by mala vybrať Kristínu. Pieseň má 3 minúty a bola zverejnená po 1. septembri. A určite sa medzi tohtoročné balady hodí a roztancovala by celú Wiener Stadthalle.
Zostali nám len oči pre plač a malá nádej že sa opäť vrátime v roku 2016.

Vypočujte si kus skvelej hudby! Ta ne? :)





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára