Po štyroch mesiacoch poznáme eurosong Belgicka!


Voľba reprezentanta Belgicka pre tento eurovízny ročník prebehla interne. Radio Télévision Belge Francophone (RTBF) oznámila jeho meno ešte minulý rok v novembri. Stal sa ním bývalý účastník tretej série  The Voice Belgique, len osemnásťročný Loïc Nottet. Súťažná skladba „Rhythm Inside“ bola predstavená dnes na tlačovej konferencii a svoje zásluhy na nej nesie aj samotný Loïc.



Oficiálny videoklip k "Rhythm Inside" nájdete nižšie. 


Tento mladučký spevák za narodil 10. apríla 1996 v meste Courcelles (región Wallonia) v Belgicku. Jeho spevácka kariéra sa začala v roku 2014, keď sa ako sedemnásťročný zúčastnil tretej série belgického Hlasu. Vo výbere naslepo zaspieval hit „Diamonds“ od Rihanny. Svojim unikátnym hlasom si získal srdcia nielen porotcov, ale aj divákov. Aj napriek favorizovaniu a veľkej obľúbenosti divákov skončil v súťaži na druhom mieste. Krátko na to podpísal zmluvu so Sony Music Entertainment.

Jeho otec chcel mať z neho futbalistu, ale mladý Loïc sa chcel venovať viac spevu a tancu. Svojou charizmou a celkovou osobnosťou sa stal miláčikom publika.

Na adresu svojej piesne sa vyjadril aj samotný interpret. "Strhujúco a jednoducho veľkolepo, nám „Rhythm Inside“ pripomína, že mechanizmus nášho srdca je nemenný. Len naše individuálne rozhodnutia rozhodnú o tom, akú stopu po sebe zanecháme na tomto svete. Nenúťte sa nasledovať niekoho iného, nájdite svoj vlastný vnútorný rytmus, uvidíte, že nekráčate životom sám ".

Belgicko vystúpi v 1.semifinále, 19. mája. Priamy prenos odvysiela RTBF.




zdroj: eurovision.tv

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára