Kto bude nasledovať Cleo a Donatana ako reprezentant Poľska? Sledujte dnes o 18:30.


Poľsko si s ohlásením svojho reprezentanta ako aj pesničky dalo už tradične načas. Ako tomu býva zvykom, dlhé čakanie na oficiálne vyhlásenie si fanúšikovia doma aj v zahraničí spestrili fámami. Do úvahy prichádza mnoho známych, ale aj menej známych mien. TVP svojho reprezentanta vyhlási dnes o 18:30 v známej talkshow, Świat Się Kręci (Svet sa točí). Poľský reprezentant bol vybraný interne televíziou TVP. Talkshow si môžete pozrieť tu


Rozruch pred pár dňami vyvolala speváčka Doda, ktorá zverejnila anglickú verziu svojho singla Riotka s názvom Not Over You. Záujem médii prilákala tým, že ho dala na YouTube s podtitulom Eurovision 2015. Keďže Doda už dávnejšie prejavila záujem o účasť na Eurovízii, mnohí sa začali domnievať, že práve ona bude dnes oficiálne vyhlásená ako reprezentantka Poľska. Po chvíľkovej mediálnej senzácii TVP potvrdilo, že s Dodou nespolupracujú a vyvrátili tak možnosť jej účasti na Eurovízii. 

Ďalším mediálne populárnym tipom bola Edyta Górniak, prvá reprezentantka Poľska z roku 1994. Tá však túto možnosť sama vyvrátila na svojej facebookovskej stránke, ako tomu bolo aj vlani. Podľa portálu afterparty.pl mala Edyta o účasť na Eurovízii záujem, keďže sa jedná o jubilejné, 60. vydanie. Svoj záujem však do TVP poslala len sprostredkovane, cez novinárov, a aj to v čase, keď už TVP vybralo svojho reprezentanta. Podľa hovorcu TVP však televízia nikdy nič priame od speváčky, alebo jej manažmentu nepočula. Vypočujte si teda aspoň jej najčerstvejší singel. 




Horúcimi favoritmi teda zostávajú Sylwia Gzreszczak, populárna a ocenená poľská interpretka, jej manžel, raper Liber s jeho novým talentom, Nataliou Szroeder. Do úvahy dokonca prichádza aj Donatan, ktorý momentálne spolupracuje s Marylou Rodowicz, kamarátkou Heleny Vondráčkovej a jednou z hviezd niekdajšieho východného bloku. Cleo do úvahy neprichádza - vyhlásila totiž, že sa na Eurovízii chce opäť zúčastniť až o pár rokov. Posledné dve často spomínané mená sú Justyna Steczkowská, reprezentantka Poľska z roku 1995, ktorá je veľmi populárna v alternatívnych kruhoch alebo speváčka Brodka, populárna medzi mladšou generáciou. Ako vidno, poľské média na tipy nie sú skúpe. Je však zrejmé, že TVP s najväčšou pravdepodnosťou pošle známeho a etablovaného interpreta. Kto to bude, sa dozvieme už o 18:30, tak si nezabudnite naladiť TVP. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára