Trijntje vo Viedni predstaví ďalší kúsok holandského country

Krajinu tulipánov bude na jubilejnom 60.ročníku Eurovision Song Contest reprezentovať speváčka Trijntje Oosterhuis so skladbou "Walk Along".

Trijntje tak nadviaže piesňou na posledné dva ročníky, kedy v roku 2013 reprezentovala Holandsko Anouk, ktorá novú skladbu Walk Along spolu so Švédom Tobiasom Karlssonom napísala, a v roku 2014 zasa zabodovalo na výbornom celkovom 2.mieste country duo The Common Linnets, pričom aj tohtoročný výber má v sebe šmrnc country-popu.

Oosterhuisová nie je na holandskej hudobnej scéne žiadny nováčik, pôsobí tu už od roku 1990 (narodená v roku 1973). Spočiatku pôsobila spolu so svojím bratom Tjeerdom v kapele Total Touch, kde sa im podarilo presadiť sa  aj v holandskej hudobnej súťaži pre amatérov Grote Prijs van Nederland. V polovici 90.rokov zožala skupina so svojimi dvoma albumami výrazné úspechy v krajine, na čo sa ale súrodenci v roku 2001 definitívne v kariére rozišli.

Trijntje vydala svoj debutový album už v roku 1999, doteraz jej ich vyšlo úctyhodných 9, pričom najviac v rebríčkoch zabodovali The Look of Love (2006) a najnovší Wrecks We Adore (2012), umiestňujúce sa na prvom mieste holandskej hitparády. Spevácky štýl by sme mohli označiť za pop s prímesou jazzu, k čomu inšpirovalo Trijntje aj turné, ktoré absolvovala ešte v 90.rokoch minulého storočia s legendárnou saxofonistkou Candy Dulfer. Holandsko zvolilo rodáčku z Amstredamu Oosterhuisovú reprezentovať interným výberom v novembri minulého roka a pieseň mala premiéru 11. decembra 2014.

Záverom pripomenieme, že hoci je Holandsko jednou zo zakladateľských krajín ESC, posledné z jeho 4 víťazstiev si tento rok datuje už 40. výročie (1975) a od zavedenia semifinále v roku 2004 sa oranjes podarilo prebojovať do finále iba 3x. Preto bude zaujímavé sledovať, či Trijntje dokáže v prvom semifinále vo Viedni nadviazať na minuloročný úspech Calm After the Storm, alebo či bude jej vystúpenie iba tichom po búrke roku 2014.

Zdroje: esctoday.com; wiwibloggs.com

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára