Bosna a Hercegovina si účasť rozmyslela. Definitívne


V pondelok 17.11 prišla z Bosny a Hercegoviny smutná správa. Krajina definitívne stiahla svoju účasť z nadchádzajúceho eurovízneho ročníka a to aj napriek tomu, že svoju príhlášku do súťaže zaslala ešte v septembri. Dôvodovom je údajne zlá finančná situácia.


Táto správa bola pre mnohých veľkým prekvapením, nakoľko pred niekoľkými týždňami sa objavovali dohady o tom, že bosniansky vysielateľ jedná s niekoľkými interpretmi, ktorí by mohli ísť do Viedne. Šlo najmä o reprezntantov z predchádzajúcich ročníkov a v hre boli skupiny Regina a Hari Mata Hari. 

V oficiálnom vyjadrení televízia uvádza, že jedným s dôvodov nedostatku financi je fakt, že vláda nariadila prudko znížiť televízne poplatky. Krajina má o účasť záujem, no bez pomoci sponzorov, bude pravdepodobne jej účasť najbližších niekoľko rokov nemožná.


Bosna a Hercegovina sa súťaže naposledy  v roku 2012. S návratom sa počítalo už minulý rok v Kodani, kedy vysialateľ odoslal prihlášku, no o pár mesiacov si účasť rozmyslel. Televízia to odôvodnila tým, že údajne nedisponuje dostatočným finančným rozpočtom.

zdroj: escportal.cz

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára