Eurovision 2014: #JoinUs

Za presne 60 dní otvorí Dánsko svoje brány a privíta fanúšikov a súťažiacich prvého semifinálového kola! Kto bude hrdo niesť vlajku svojho štátu?
Prvé semifinále začína 6. mája 2014 priamym prenosom s Dánska! Postupne sa dozvedáme mená a piesne víťazov národných kôl, alebo interne zvolených reprezentantov. Po ročnej pauze sa vracia Portugalsko, jeho reprezentanta sa dozvieme 15. marca, a v ten istý deň niekto vyhrá národné kolo v Moldavsku. Najväčšou moldavskou favoritkou je zatiaľ speváčka Doinitha German s piesňou Energy.
Doinita German
Holandskí The Common Linnets už prezradili názov svojej piesne- Calm after the storm, no prezentovaná bude až 13. marca.
The Common Linnets
Svoju tretiu účasť zažije Valentina Monetta zo San Marína. V roku 2012 súťažila s piesňou The Social Network Song. V roku 2013 sa chcela ukázať vo svojom pravom svetle- vykľul sa z nej krásny motýľ. S piesňou Crisalide však skončila na 11.- nepostupovom mieste! Sami veríme že rok 2014 už prinesie Valentine úspech a San Marínu miesto vo finále. Svoju pieseň bude prezentovať 14. marca.
Valentina Monetta
8. marec bude patriť švédskemu Melodifestivalenu, kde sa vo finále stretnú YOHIO ( 2. miesto Melodifestivalen 2013) a Helena Paparizou ( 1. miesto Eurovision Song Contest 2005, My number one pre Grécko), a pieseň a reprezentanta Ruska sa dozvieme po skončení súťaže KTO?.
YOHIO a Helena Paparizou
Azerbajdžan a Arménsko, dve rivalské krajiny, už poznajú reprezentantov no piesne nie. Aram MP3 za Arménsko a Dilara Kazimova za Azerbajdžan.
Dilara Kazimova

Aram MP
Čiernohorský spevák Sergej Cetković predstaví pieseň už 9. marca. Belgické národné finále je naplánované na 16. marca.

Zoznam známych reprezentantov a piesní:
Albánsko- Hersi Matmuja- One night´s anger 
Estónsko- Tanja- Amazing
Island- Pollaponk- Enga fordóma
Maďarsko- Kállay Saunders- Running
Lotyšsko- Aarzemnieki- Cake to bake


foto,video- eurovision.tv, youtube.com, oikotimes.com

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára